Sitter...

2013-01-31 06:04:00/Permalink/AllmäntSkit/Kommentarer (0)
och väntar på att mina naglar ska torka så att jag kan hoppa in i duschen.
 
Tänkte på en grej... en kommentar som känns överflödig är egentligen (jag använder den själv ibland) är: du behöver inte ta åt dig, du behöver inte bry dig, ta inte illa upp osv.
 
Men det stämmer ju inte, ingen förutom jag själv kan bestämma vad jag ska ta illa upp vid.
Ska åka buss idag to the work. Jag brukar ta en kaffe innan på ett fik alldeless bredvid das job på mornarna om jag hinner.
Ibland är det faktiskt jobbigt att åka buss, det skall jag icke sticka under stolen med, jag har även utvecklat ett illamående om jag sitter för långt bak, vet inte om det beror på den kassa ventilationen eller själva bussrörelsen eller om jag är gammal o skröplig. 
Men förutom det och alla som måste fläska ner sig bredvid mig så tycker jag om bussåkandet.
 
Jag tycker om att vara på resande fot i 30 minuter, lyssna på p3, sedan -om tiden räcker, ta en kaffe och läsa tidningen på det här fiket innan jag kliver på mitt pass. 
 
När jag står i hissen upp till jobbet så blir det radioskugga och p3 försvinner i ett brus, det är nästan som ett adjöken till dom där egna minutrarna och jag stänger av radion. Jag brukar tänka på det varenda gång ... "jaha då var det över för denna gång".
 
Är det bara jag i hela universum som uppskattar den här egna tiden?
Det känns så..
 
Det är samma sak när jag åker buss hem och när jag väl är hemma. Hemma måste jag ta av mig alla ytterkläder fortast möjligt, käka, dricka kaffe, ta en prilla, andas djupt några ggr. Först då kan jag stiga ur mitt introverta och vara redo för det runt om mig.
Sånt här är viktig tid!
Får jag inte det här blir jag förbannad.
 
 
Höpp, nu ska jag ta en dusch. 

Genomförandeplan

2013-01-30 18:06:56/Permalink/AllmäntSkit/Kommentarer (0)
För den som inte vet är det en plan som alla patienter/kunder/brukare har inom omsorgen.
 
Men om man tänker på hur en själv skulle vilja ha det om man exempelvis blev helkroppsförlamad.
Att man ska skriva upp generella samt specefika saker för hur saker och ting går till och hur jag vill ha det under min dag, från att jag slår upp ögonen och 24 timmar fram.
 
Det lär bli ganska många punkter egentligen. 
 

Över lag

2013-01-30 02:51:38/Permalink/AllmäntSkit/Kommentarer (0)
 
 
Ser man inte det abstrakta - det konstruerade jag konstruerar, då har man inget med mig att göra egentligen, för det är inte mig ni har att göra med då.