Päls

2015-07-31 00:24:53/Permalink/AllmäntSkit/Kommentarer (0)
Katten har så mkt päls att det är sjukt.
Vilket är bra, han har både ull och täckhår och päls där de ska vara päls samt tvärtom.
Men tyvärr har han mkt babypäls kvar, som är mjukt o fluffigt vilket resulterar i tovor på tovor, pälsvård a la persier. Funderar på att bada honom inom kort också, det brukar tydligen hjälpa.
Men så hittade jag en tovkam, längst upp i bild. Livet blev enklare. Var nästan inne på lejonklippning innan jag fann den. Men...Så nu har jag skärt ur en kasse päls... Och det syns inte ens, haha.
 
Annars är det mkt jobb just nu. Mördarhelg medan Robert den fan är ledig.
Tittar mkr på ny bostad, önskar att vi kunde göra ett klipp snart.

Extremsidan

2015-07-28 02:32:15/Permalink/AllmäntSkit/Kommentarer (0)
"äh, du är ung"
Är väl vad man oftast får höra när man har åsikter kring extrema arbetsförhållanden, gå som timmis är ett alternativ i det gänget.
Men hur länge är man ung dessa dagar, jag är närmare fyrtio än tjugo nu. 
Jag tänker inte jobba som timmis en enda dag till i hela mitt liv mer, jag har gjort mitt. Det är jag färdig med. Knappast att man får nån extrautdelning för det heller. Tvärtom, folk kräver mer av en, och mer.
Det här med att gå som tim, korttidsvik är liksom givet idag, att man ska göra det bara.
Oftast finns det inga alternativ heller, så man gör det. Men ibland undrar jag... Om folk inte bara ska sluta med det, speciellt efter 25 iaf.
För det ger ju inget. Om sanningen ska fram så hinner jag tröttna på jobbet jag har fem gånger om innan det ev. Ger något, vad det nu skulle vara.
Det säger mer om arbetsgivaren än arbetstagaren när folk inte längre vill jobba hos dom, tycker jag iaf.
 
Men jag är fan inte ung. 
 

Jajajaja

2015-07-27 01:19:00/Permalink/AllmäntSkit/Kommentarer (0)
Gjorde iaf ett gott intryck hos min nya arbetsgivares anhöriga fick jag höra, kul :) när det kommer till vården tycker jag att det är viktigt att man inte är så jävla formell o korrekt hela tiden men ändå har kunskapen o är sig själv, personlig men inte privat.
Typ. Jag tänker hela tiden på vad jag skulle vilja bli bemött av för personal när jag blir äldre och eller funktionshindrad och försöker utgå från det, fick 600kr mer i lön på nya stället, känns bra. Klart att det kommer gå åt mer i bensin, men å andra sidan är jag bara där förhoppningsvis 7 svängar i månaden.
 
Värsta vårdpersonalen jag vet är när dom ifrågasätter kunden och försöker applicera sina egna åsikter. Eller när dom är stressade och inte bekräftar kunden. Sedan får man försöka komma ihåg som personal att ilska i många fall handlar om rädsla.
Och att man faktiskt inte behöver vårda hela tiden, man kan hålla käften också och visa medhåll. I mitt jobb som jag har just nu som ex. Så finns det många som känner sig klara med livet, dom behöver inte höra massa skit om att livet, som är så bra etc, man kan bara nicka och fråga hur det känns.
 
Sen så gillar jag heller inte folk som inte dokumenterar avvikelser, att dom ser lättvindigt på det. Sånt fattar jag ej, dokumentation är vårdpersonalens viktigaste del, dels för att utvärdera men också för att vi då renskriver oss själva om allt som hänt utöver det vanliga finns nedskrivet. 
 
Så i vilket fall, när jag blir gammal så vill jag ha ostressad personal, som kan möta en halvvägs, inga moralkakor eller sånt, chill men att dom ser vad som är nödvändigt.
 
Beyonces syster hade också mantel :) (men ja hade bestämt min innan hahaha) viktigt...